пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

Вивчаєм історію рідного краю: екскурсія в музей етнографії та художнього промислу

    

     23.02.2017 р. учні 7-8 класів Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів їздили на екскурсію у музей етнографії та художнього промислу м. Львів. Під час екскурсії старшокласники дізнались про історію заснування музею та ознайомились із численними експозиціями декоративно-ужиткового мистецтва Європи ХV - по. ХІХ ст. У колекціях: меблі, гобелени, посуд, порцеляна, одяг.  Особливо сподобалась виготовлена із срібла міська ратуша.

     Учні ознайомилися з багатою скарбницею пам'яток традиційно-побутової культури та народного мистецтва українців, а також зразків декоративно-ужиткового мистецтва багатьох народів світу.
     Екскурсовод у цікавій формі розказала дітям, що сьогодні музей є значним центром наукової, просвітницької та культурно-освітньої роботи, відіграє значну роль у збиранні, збереженні та популяризації творів народного і професійного декоративно-ужиткового мистецтва, розвитку етнографії та мистецтвознавчої науки.
     Із захопленням учні слухали  про дослідження і висвітлення маловивчених чи замовчуваних тем народної та професійної культури українців у загальноєвропейському контексті.
                                                       Вчитель географії Дмитерко Л.Є.
Вчитель історії Піта Н.Ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар