вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Українське слово як джерело історії України





11 жовтня надзвичайне свято для школярів: в актовому залі Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів проходив  І етап ХІХ дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу "Сурми звитяги". У різних конкурсних номінаціях (вокальний спів, художнє читання, авторська поезія, живописна чи графічна композиції) змагались учасники художньої самодіяльності навчальних закладів нашого Підберізцівського ОТГ.

На свято зібралася найталановитіша юнь зі шкіл. «Безумовно, кожен ваш виступ, живописні та графічні роботи заслуговують на визнання», -підкреслила голова журі Любов Моспан. 
Символічною є мета проведення фестивалю «Сурми звитяги».  Діти не просто виступають на сцені, а занурюються в українську історію, переймаються проблемами та образами, які зринають у текстах пісень. Не лише з дитячих уст лунають пісні, а й їхні щирі серця відтворюють зміст, який часто дорослі не можуть помітити.
Учні нашої школи не просто гарно виступили в цьому знаменному та величному заході, але й здобули почесні місця, адже завжди до цього дійства готуємось заздалегідь. Солісти підібрали цікаві конкурсні програми із оригінальними повстанськими та патріотичними піснями. Тут переможницею завдяки неабияким вокальним даним та вдалій програм стала Лілія Байовська, яка посіла 1-шу сходинку з піснею «Плине кача». Ця пісня зворушила глядачів до сліз. Також журі відзначило високий рівень виконання пісні «Ми не хочемо війни» у виконанні Квас Софії, яка посіла 3-тю сходинку у номінації соло. Цікавий авторський вірш «Посвята Володимиру Ковалику (поету, воїну УПА)» представила Гарапа Вікторія. Всі вони визнані переможцями у своїх номінаціях.

Цікаву роботу на конкурс запропонувала Кулешко Анастасія, зобразивши на папері події тих буремних років. Її робота разом з іншими роботами представлятиме Підберізцівське  ОТГ на обласному етапі конкурсу.

Хочеться відмітити, що не зважаючи на те, що цього року відділ з питань освіти перший раз проводив такий масштабний конкурс, фінал фестивалю пройшов на високому рівні завдяки ентузіазму тих, хто готовий і надалі плекати українське патріотичне мистецтво.

Педагог-організатор Довгошия Н.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар