середа, 14 листопада 2018 р.

ЗУНР - провісниця держави Україна






Початок листопада знаменується святкуванням героїчних звитяг наших земляків у боротьбі за державну незалежність , адже історія України багата як на радісні так і трагічні події. Одна з таких, яку ми згадуємо 1 листопада, – створення Західноукраїнської Народної Республіки. Це одна з небагатьох визначних дат в історії України на довгому шляху до здобуття незалежності.

Згідно з планом роботи Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів та з нагоди 100 – річчя  створення ЗУНР, сьогодні,11 листопада, у школі відбувся виховний захід на тему: “ЗУНР – провісниця держави Україна ”.

На сцені актової зали ведучі цікаво подали історичну інформацію про буремний Листопад 1918 р. Також звучали поезії та пісні, в яких відчувалося почуття гордості за нашу націю, за народ, за учасників Листопадового чину, що своїм життям доводили відданість Україні та національним ідеалам.

6 листопада учні Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів переглянули документальний фільм «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» про історію України першої половини минулого століття.

З початку листопада на уроках історії вчитель Піта Н.Ю. обговорювала з учнями питання, пов'язані з подіями, школярі виступали з доповідями на теми: "Історія української державності", "Політична діяльність лідерів УНР та ЗУНР".

На уроках та виховних годинах діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про вільну, єдину, незалежну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати їм, молодому поколінню патріотів своєї держави.

Керівник гуртка «Образотворче мистецтво» Кіндзер Ю.Р. разом з учнями підготували виставку малюнків : " Україна - одна для всіх, як оберег».

Учні розуміли, що, вшановуючи пам'ять творців ЗУНР, ми усвідомлюємо, що приклад їхнього служіння Богові та Україні повинен і надалі залишатися взірцем для кожного з нас. І тому впродовж першого тижня листопада життя у нашій школі дійсно проходило під гаслом: «Україна понад усе!».

Немає коментарів:

Дописати коментар