понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Праця над проектом

Розпочались канікули, проте окремі школярі Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів на основі добровільної участі, активності, самостійності й зацікавлення зайняті проектною діяльністю – ведуть фенологічні спостереження за певними об’єктами природи. Проводячи спостереження в певних фенологічних пунктах, вони усвідомлюють основні закономірності природи, осмислюють її значення у житті людини. Водночас у ході спостережень школярі бачать і великий вплив людства своєю господарською діяльністю на навколишнє середовище. 

Високий ефект у фенологічній діяльності досягається за умови спеціально організованих досліджень, пошукової діяльності учнів, яка забезпечує розвиток їх пізнавальних інтересів, формування відповідального ставлення до об'єктів, що потребують уваги і охорони.  

         Виховання в учнів любові й бережливого ставлення до природи, відчуття її краси передбачає прищеплення школярам навичок високої культури спостережень, вивчення природних явищ та об'єктів. Важливою тут постає не лише правильна організація процесу спостережень, а й обов'язкове опрацювання і узагальнення їх результатів під керівництвом учителя Штойко М.Р.

Немає коментарів:

Дописати коментар