пʼятниця, 4 листопада 2016 р.

Вони любили Україну


      1 листопада 2016 року у кімнаті-музеї "Світлиця" Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів зібралися учні 6-7 класів. Вони з цікавістю розглядають стенди про жінок-патріоток нашого села. Саме тут, у "Світлиці", відбулася виховна година для шестикласників та семикласників. Тема заходу "Жінки в УСС". 
     Про жінку-десятника в рядах Січових Стрільців Ганну Ратич (Дмитерко) розповіла Музика Олександра Володимирівна. Вона ознайомила учнів із твором Марії Остромири "У досвітню годину". Особливо яскраво там змальовано образ Ганни Дмитерко.   
     Учні читали про героїню авторські твори випускників, ознайомилися із спогадами родичів Ганни Ратич. 
     Дмитерко Любов Євгенівна розповіла про Олену Степанівну (Дашкевич)  найближчу подругу Ганни Ратич. Звернула увагу не тільки на її відвагу, рішучість, любов до України, а підкреслила досягнення Олени Степанівни (Дашкевич) як ученого доктора географії, географа.  
      Діти читали вірші про могилу Січових Стрільців у с. Підберізці. Вирішили, що 1 листопада не тільки опорядкують ЇЇ, а й запалять свячки на могилі. Учні працювали з ентузіазмом, бо кожен розумів, що тут поховані люди, які хотіли бачити Україну вільною. Їхні імена і їхній подвиг буде жити у наших серцях.

Вчитель української мови і літератури Музика О.В.


Вчитель географії Дмитерко Л.Є.

Немає коментарів:

Дописати коментар