четвер, 1 лютого 2018 р.

Пам'яті героїв Крут

          29 січня цього року виповнилося 100 років відтоді, як у бою під станцією Крути загинуло 300 київських студентів і гімназистів. Жертвам Крут ми повинні вклонитися доземно — вони теж палко любили Україну, хотіли їй добра, віддали своє за неї. На жаль, історія повторюється і сьогодні українці змушені знову відстоювати свої права та кордони. Тож пам’ятаймо про подвиг молодих людей, які в минулому і тепер захищають свою державу і право називатися українцями!
Учні нашої школи разом з вчителем історії Пітою Н.Ю. переглянули документальний фільм "Україна: забута історія - Крути - Молода кров", а учні 5 класу з класним керівником Штойко М.Р. підготували та провели для учнів школи загальношкільну лінійку "Їх триста, як скло, товариства лягло" .
Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні.

Немає коментарів:

Дописати коментар