пʼятниця, 15 березня 2019 р.

Свято - конкурс "Чи знаєш ти Шевченка?"


В дні перемог і в дні поразок,   
В щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.
(Ю.Рибчинський)
І знову настав березень… І знову у стінах Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів лунають думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Це учні у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря.
Здавалося б, що може бути цікавого й нового в такому святі? Уже скільки років у школі декламують поезію великого Кобзаря! Але цього року для якнайширшого розкриття творчості Т.Г.Шевченка учасники учнівського самоврядування вирішили підійти нетрадиційно, підготувавши свято – конкурс «Чи знаєш ти Шевченка?».

Щоб віддати належну шану великому українцю, показати свою безмежну любов і повагу до нього та його творчості, глядачам свята потрібно було виконати різні завдання: завершити читання поезії після наведених перших рядків; скласти пазли ілюстрацій до поезій Т.Г. Шевченка і без підготовки сказати назву та прочитати відповідний вірш, показавши, що ти знаєш поезію поета; дати відповіді на запитання про творчість нашого Кобзаря.
Зі сцени з перших же виступів повіяло весняними пахощами, березнем, відкривався вернісаж Шевченкового слова. Приємно вразила ініціатива учнів 5-10 класів у проведенні конкурсів та виконанні завдань, які сприяли розкриттю практичних навичок, творчих здібностей і дали можливість піднести престиж особистості Т.Г.Шевченка, його творчості й долі.
Свято - конкурс «Чи знаєш ти Шевченка?» досягло своїх цілей і стало значимою подією школи.





Немає коментарів:

Дописати коментар