вівторок, 19 березня 2019 р.

Щовесни,коли тануть сніги у Підберізцівському НВК вшановують пам'ять Шевченка!




Тарас Шевченко... 
Ким він є для нас, молоді ХХІ століття? Невже тільки поетом, художником, драматургом? Звичайно, ні! Він - геній нашого народу, Прометей, пророк. Його палка любов до рідного краю, до обездолених людей і досі надихає нас на хороші вчинки. Важко уявити собі нашого Кобзаря без України, бо сам Шевченко писав, що історія його життя - це історія України.


Цього року Шевченківські дні у Підберізцівському НВК особливі. Адже 9 березня відзначається 205-річчя від дня народження Великого Кобзаря. З нагоди ювілею з щирим серцем та великою пошаною  зібралися в актовому залі на урочистий захід учні початкових класів, вчителі та мешканці села.


Зі сцени у виконанні найменших діточок школи звучала й палка козацька пісня поета, гуляли морем козаки, раділа уві сні щаслива мати, наспівували своїх пісень русалки…  Приємно вражені були глядачі  ретельно підібраним репертуаром, адже більшість прочитаних творів взагалі поза шкільною програмою.

Учні читали поезії Т.Г.Шевченка, і кожен з них по-своєму відкривав для себе зміст його пророчих слів. Адже Шевченко, наче живий, говорить до нас і сьогодні. Голос Кобзаря завжди пробуджував патріотичні почуття до своєї Вітчизни, ненависть до гнобителів, кликав на подвиг, вселяв у слабких віру й надію.

Завершився конкурс читців поезій Т.Г. Шевченка. Хотілося відзначити всіх учасників, адже учні, зібравшись тут, віддали належну  шану великому українцю, показали свою безмежну любов і повагу до нього.    І з’явилася надія, що у дитячих серцях навіки залишиться частинка творчості поета, той Прометеївський вогонь, який не давав українцям забути, чиї вони сини і чиїх батьків. Адже вогонь правди, вогонь непокори горів не тільки у серці поета, а й у його творах.

Немає коментарів:

Дописати коментар