четвер, 2 травня 2019 р.

Екскурсія у Верховну Раду України

       Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Та далеко не всім випадає можливість побувати всередині.  23 квітня завдяки екскурсії, яку організувала для учнів Підберізцівського НВК депутат Верховної Ради України Ганна Гопко, у нас була можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель Києва й України. Найвеличніша споруда України відчинила свої двері та відкрила секрети.
Учні дізналися цікаві речі з історії будинку Верховної Ради та побачили його внутрішні приміщення. Ми були вражені славною історією Будинку українського парламенту, збудованого 1939 року за проектом архітектора В. Г. Заболотного.
Делегацію учнів зустріла помічник народного депутата  Ірина Литвиненко . Під час змістовної екскурсії ми дізналися багато цікавих фактів з історії та сьогодення Верховної Ради України.
         Дуже цікавою була розповідь про художнє полотно «Державотворення» (художник О.Г. Кулаков), на якому зображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Також нам розповіли й показали прапор України, внесений у сесійний зал Верховної Ради 24 серпня 1991 року.
Учасники екскурсії найбільше прагнули побувати в головній залі ВРУ – сесійній, адже саме там приймаються закони, без яких існування суспільства неможливе. Екскурсовод провела нас на балкон, на якому розташовані ложі дипломатичного корпусу та преси, а також поважних гостей. Це були незабутні враження. Ще одною несподіванкою стала зустріч з депутатами Ганною Гопко, Оксаною Юринець та Остапом Єднаком.
Вони підкреслили, що все залежить тільки від учнів: добре навчатимуться у школі, а потім в інституті, поважатимуть людей і шукатимуть шляхи вирішення їхніх проблем, тоді здобудуть авторитет і повагу суспільства, що є обов’язковим для депутатів. Все велике починається з малого! І будь-який учень невеликого села може бути корисним у захисті інтересів народу.
Екскурсія до Верховної Ради України залишила в учнів спогади не тільки на численних фотокартках, а й у серцях. Сьогоднішня молодь буде з гордістю розповідати своїм одноліткам про відвідини парламенту –законодавчого органу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар