середа, 22 березня 2017 р.

Шевченко наш. Він для усіх поколінь.

     Березень для усіх нас завжди є особливим, адже саме у ці дні вся Україна та світова громадськість відзначає величну дату - день народження Великого Кобзаря. Важко оцінити значення творчості такої особистості як Тарас Григорович Шевченко.
     Тарас Шевченко  - поет, письменник, драматург, художник. Але для нас , українців, він став Пророком, генієм. Усе його життя, творчість - приклад того, як потрібно любити рідну землю, народ, боротися за них. Не уявляв себе Шевченко без України, та й Україна не змогла б прожити без віщого, пророчого, могутнього слова поета.
     17 березня у Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів відбулося свято "Шевченко - наш. Він для усіх поколінь". Учні 9 класу поставили перед собою мету показати глибину, мудрість усіх заповітів Шевченка. Пройшли століття. А ми й досі черпаємо та живемо за  заповітами поета.
     Учні вміло поєднали поезію Кобзаря із сьогодення, показали вплив його творів на патріотично національну свідомість захисників єдності нашої держави.
      Надзвичайно цікавою виявилася інсценізація твору Шевченка "У тієї Катерини". За артистичність хотілося б відзначити Данчишин Ігоря, Шуптар Луїзу, Крулицьку Наталію, Пронів Ярину, Дмитерко Дмитра, Гудза Олега.
     Кожен з нас зрозумів й усвідомив: Шевченкові заповіти й досі живуть у наших серцях.
          Класний керівник 9 класу Кіндзер Ю.Р.

Немає коментарів:

Дописати коментар