вівторок, 20 червня 2017 р.

Учні Підберізцівського НВК у Крехівському монастирі




Дивлячись на маршрут, який обрали учні Підберізцівського НВК, можна зрозуміти, що велику увагу приділялося духовному зростанню учнів, їх моральним ідеалам, доброті, чуйності. Але найголовніше – любові до рідного краю.

 У Крехівському монастирі святого Миколая, який ми відвідали 7 червня 2017 р., відчули той спокій, те щастя і радість, які може дарувати нам цей чудотворець. Учням було надзвичайно цікаво почути розповідь монаха про заснування цього монастиря, про чудотворну ікону, яка тут знаходиться, про історію відновлення і оформлення монастиря. Було зрозуміло, що учнів цікавило все: вони ставили запитання і про символи на одязі першозасновників, які зображені на іконах, і про фарби, які використовувалися під час розмалювання монастиря, і про чудотворні ікони,  які існують зараз у світі.

З великим задоволенням поспішали учні до джерела з цілющою водою, яке знаходиться у лісі. Кожному хотілося попити цю воду і взяти її для близьких і рідних. Не бентежило учнів й те, що підніматися до печери, у якій знаходиться перша печерна церква і келії, трохи важко. Кожному хотілося побувати там, відчути той спокій, який так нам потрібен, і помолитися про сокровенне, про наболіле.

Ми зрозуміли просту істину: не важливо, якої ти віри, головне – залишатися людиною, турбуватися про ближнього, любити рідний край (як любили його монахи - аскети) і вірно служити своєму народу.
Вчитель інформатики Квас І.О.


Немає коментарів:

Дописати коментар