субота, 16 червня 2018 р.

А літо сьогодні пахне травами… Екскурсія «До трьох дубів»




Про три дуби, які посадив Б. Хмельницький у 1648 р. біля с. Підгірне, наші учні уже чули і знають їхню історію. Але ця піша екскурсія до «Трьох вікових дубів Б. Хмельницького» мала свою мету. По - перше, учні, ідучи у с. Підгірне, мали можливість любуватися красою природи. Було поставлено завдання: до всього, що побачите, відчуєте, підібрати художні засоби (тропи). Дуже цікавими виявилися метафори: сонечко присіло відпочити, усміхнулося, пригорнуло до серця землю, зачепилося за віти дуба…
Епітети: кучеряві дуби, рум’янощоке сонечко, ніжний спів пташки, тихий гомін дубів, братські обійми дерев…
По-друге, дізнатися історію трьох дубів пов’язану з історією рідного краю: визвольний похід Б. Хмельницького на Львів. Тут поєдналося екологічне, художньо-естетичне й історичне виховання учнів.
Столярчук Денис, учень 7 класу, житель с. Підгірне, прочитав власну поезію «Три дуби». Також учні згадали про Володимира Ковалика- поета, воїна УПА і прочитали його твір «Дуби».
У планах було влаштувати тут, біля трьох велетнів, пікнік. Але учні вирішили зупинитися в іншому місці на перепочинок і розваги, щоб не потривожити вікову задуму трьох велетнів.
День приніс учням багато цікавого і красивого. Воістину справдилися слова Рильського:
 «У щастя людського два рівних є крила:
Троянди й виноград – красиве і корисне».

Немає коментарів:

Дописати коментар