четвер, 21 червня 2018 р.

Екскурсія у історико-культурний заповідник "Тустань" , Сколівські Бескиди та водоспад "Кам'янка"


Ранок 14 червня. Всі учні пришкільного оздоровчого табору пробудилися в очікуванні екскурсії в Карпати. Яке ж було їхнє розчарування, коли побачили, що за вікном падає дощ. Сонце сховалося за хмари, в повітрі віяло прохолодою.
Але погоді не вдалося нас налякати і ми вирушили автобусом на екскурсію у державний історико-краєзнавчий заповідник Тустань: відвідали музей та фортецю – замок, збудовану гордими русичами у серці гір. Відому, і водночас незбагненну, неприступну для армії ординців, затвердлу для ріки часу. Фортеця Тустань унікальна неприступністю, характером забудови, досконалістю озброєння побудована в ІХ-ХІІІ столітті.



Також учні побували на р. Кам’янка, водоспаді Кам’янка. Особливе відчуття охопило серця учнів: шум води, бурхливість річки, каміння довкола викликало почуття захоплення всесильністю природи.

Піднялися по річці трішки вверх, побачили особливість гір: камені ніби вправною людською рукою покладені один на одного. А на самому їх вершечку за життя вхопилися смереки. Здавалося: як можуть вирости такі високі смереки на таких великих каменях. Ще трішки піднялися вище по руслу річки і зрозуміли: не відчувається гамору річки і який спокій у природі.
Учням дуже сподобалась екскурсія на водоспад «Кам’янка». Вона допомогла зрозуміти: у природі все гармонійно поєднано між собою. Хочеться, щоб така гармонія була і в житті людей.
Дощ все шелестів по листві дерев, по пелюстках квітів, по лісовій дорозі. А нам було весело і поверталися ми додому щасливі.
Літо вирішило подарувати нам гарний день, хоч і з дощем. Щоб ми добре відпочили, провели гарно час, і не сумували.

Немає коментарів:

Дописати коментар