четвер, 21 лютого 2019 р.

Бережіть себе, бо ... "Береженого і Бог береже!!!"




19 лютого 2019 року в Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів було проведено показовий День цивільного захисту  під керівництвом начальника ЦЗ школи – в.о. директора НВК Піти Н.Ю.
 На захід були запрошені завідувач навчально – консультаційного пункту у м. Стрию Наливайко Д.Д., сільський голова Кіцак З.М., керівник відділу з питань освіти Підберізцівської сільської ради ОТГ Крохмалюк О.В., провідний спеціаліст відділу з питань освіти Ільчина Р.Я., інспектор з екології Косар В.,  керівники всіх навчальних закладів ОТГ.



         Під час підготовки проведення Дня цивільного захисту постало питання як  зробити так, щоб учні старших класів приймали більш активну участь  в організації та проведенні даного заходу, отримали не тільки теорію, але і  практику в організації цивільного захисту.

Хотілося осучаснити цей захід, провести його без участі педагогічного складу НВК, а щоб ролі керівного складу школи, вчителів виконували  учні старших класів.  Після ретельного обговорення було розроблено сценарій проведення показового заходу. Учні 10 класу   були призначені на  посади директора, всіх заступників, вчителів.   

Розпочався день із загальношкільної лінійки, на якій виступив завідувач навчально – консультаційного пункту у м. Стрию Наливайко Д.Д. Він підкреслив, що навики дій в умовах надзвичайних ситуацій  є життєво необхідними для громадян нашої держави та побажав всім мирного неба та безпечних умов життя!


  
Під час проведення показового Дня цивільного захисту  директорам шкіл було продемонстровано практику роботи керівного складу  школи в організації цивільного захисту    (алгоритму дій директора школи  у виданні наказу на організацію ЦЗ, призначення посадових осіб з цивільного захисту, створення  комісії з надзвичайних ситуацій та евакуаційної, керівників навчальних груп з підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, роботу посадових осіб  школи з цивільного захисту в розробці документів (розробці посадових інструкцій з питань  ЦЗ, Плану дій ,  документів комісії з питань надзвичайних ситуацій та  евакуаційної,   організації підготовки працівників згідно Програми загальної підготовки).

Під час подання інформації з цивільного захисту для керівників навчальних закладів ОТГ ведучими організовані конкурси, під час яких необхідно було відгадати загадки, пройти тести, продемонструвати свій зір та уяву, знайти відповідність, показати вміння орієнтуватись  у надзвичайній ситуації  та прийняти правильне рішення. На завершення ученицею школи проведено майстер-клас по виготовленню «Журавля надії». 
Участь директорів у різних конкурсах та їх знання з певних тем оцінювало компетентне журі і дані записувало у лист обліку знань з  ЦЗ. На завершення шановним гостям було доведено про зароблені у школі бали та роздано «ПОХВАЛЬНІ ГРАМОТИ» із вказаними номінаціями, у яких здобули перемогу.    

Немає коментарів:

Дописати коментар