понеділок, 4 лютого 2019 р.

Все в наших руках (Булінг у шкільному середовищі)


Останніми роками в Україні все частіше звертають увагу на таке явище, як "шкільний булінг". Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення з боку дитини або групи до іншої дитини. 
Тому з метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі 31 січня 2019 року у Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів соціальним працівником Пустомитівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  п. Надею був проведений інформаційно-профілактичний захід для учнів школи на тему «Булінг у шкільному середовищі».
Мета заходу: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття симпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.
Участь у профілактичному заході взяли учні 5 - 10 класів школи. Під час заняття діти ознайомились із поняттям, формами, структурою булінгу, а також сформували навички відповідальної та безпечної поведінки з дітьми, які потерпають від насильства в школі.

Надіємося, що усі учасники цього заходу дійшли єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація є неприпустимі у шкільному закладі.

Немає коментарів:

Дописати коментар