середа, 2 травня 2018 р.

Екскурсія у Музей визвольної боротьби України учнів Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів



З метою національно-патріотичного виховання 26 квітня для учнів 7-10 класів Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів класними керівниками організовано екскурсію у Музей визвольної боротьби  України у місто Львів. 

Цікаво і доступно екскурсовод  ознайомив із виставковими експозиціями про історичні періоди становлення державності України, допоміг учням почерпнути багато інформації про Українських Січових Стрільців, Українську Народну Раду, Західно-Українську Народну Раду , Українську Повстанську Армію і наочно побачити життя і побут, вбрання, зброю українців різних військ. 

Також цікаво було дізнатися  про українців, які бажали створити незалежну державу, таких як: Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Микола Міхновський, Семен Петлюра, Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич, Августин Волошин та багато інших.

Ця екскурсія допомогла школярам краще зрозуміти складні і трагічні сторінки нашої історії, ту жертовність кращих синів та дочок нашої нації, які, незважаючи на всі перешкоди, боролись, гинули, але не встали на коліна перед ворогом і здобули  Українську Державу.

Учні ще раз зрозуміли, що наша країна має багатолітню історію, якою можемо пишатися, і кожен із нас повинен її знати і пам’ятати.
Педагог-організатор Довгошия Н.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар