субота, 12 травня 2018 р.

День пам’яті і примирення у Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів


Відповідно до указу Президента України 8 травня відзначається День пам’яті та примирення. Метою проведення виховних заходів у школі є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу над фашистськими загарбниками».
З цієї нагоди в Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів  7 травня була проведена тематична лінійка «Пам’ятаємо. Перемагаємо. 1939-1945 рр», під час якої діти згадали сумні події Другої світової війни та вшанували подвиг українського народу в ті страшні роки.
 Хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях, та співвітчизників, що загинули у військових діях на сході країни. 
Протягом тижня проходили години спілкування:  «Ветерани жили поруч», в яких приймали участь учні 5 – 10 класів. Діти разом з класними керівниками відвідували шкільну кімнату-музей «Світлицю», де ознайомлювалися з долями ветеранів ВВВ, жителів нашого села. Воєнне лихоліття не оминуло жодної української сім’ї.
Учні 10 класу разом з учителем історії Пітою Н.Ю. провели урок-конференцію «День примирення і пам’яті». Десятикласники ще раз підтвердили думку, що не може щезнути з пам’яті людської і піти у забуття велика трагедія нашого народу – Друга світова війна. Неможливо забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
 На жаль, людей, які воювали у Другій світовій війні, у нашому селі уже не залишилося, тому нам було приємно вшанувати тих, хто подарував нашим батькам мирне дитинство.
 Педагог- організатор Довгошия Н.В.


Немає коментарів:

Дописати коментар